Jó tanácsok a devizahiteleseknek?

Egy olyan jó tanács csokor, ami szinte semmit nem ér. Mondhatni utólag könnyű okosnak lenni!

1. Előtörlesztés
Ezt akkor érdemes választani, ha egy jelentősebb összeget tud egyszerre visszafizetni. Csak így csökkenthető érzékelhető mértékben a tőke, amivel tartozik. Ezzel csökken a havi részlet is.

Hátránya, hogy jelentős megtakarítással kell rendelkezni hozzá, másrészt ilyen magas árfolyam mellett sokat fizet rá az ügyfél.

és ha lenne megtakarítása, akkor valószínűleg nem lett volna hitelre szüksége!


2. A devizahitel forintra váltása
A devizahitelek átváltása forintra kiszámíthatóbbá teszi a törlesztést, de ezt csak akkor szabad meglépni, ha várhatóan erősödik a forint.

Hátránya: a forint alapú hitelkonstrukciók törlesztőrészletei mindig magasabbak, ráadásul a jelenlegi árfolyamok mellett nem is éri meg átváltani a hitelt.
valaki tudja az időpontot? és addig?


3.Futamidő-hosszabbítás
Legtöbben ezt a lehetőséget választják a bajba jutott ügyfelek közül. Mit jelent ez? Például ha 15 évig kell törlesztenie az ügyfélnek, de annyira megnövekedtek a részletek, hogy ezt nem tudja vállalni, akkor 20 évre nyújtják a futamidőt, így csökken a havi törlesztőrészlet is.

Hátránya: Ez jár a legkevesebb hátránnyal. A bankok ebben az esetben nem számolnak fel díjat, de a nem banki költségek, például a szerződésmódosítás, pénzbe kerülhetnek.

Legtöbben eleve maximális futamidőre vették fel..


4. Tőkemoratórium
Ebben az esetben egy meghatározott ideig csak a kamatokat kell fizetni, a tőkét vagy nem, vagy csak részben.

Hátránya: ennek a szolgáltatásnak díja van, nem is kevés, meghosszabbodik a futamidő vagy később magasabb havi részletet állapítanak meg.

egy járható útnak tűnik.....


5. Biztosítás
Már a hitel felvételekor jobb gondolni arra, hogy rosszabb idők is jöhetnek. Léteznek hitelfedezeti biztosítások, amelyek éppen arra valók, hogy ha az ügyfél bajba kerül, akkor a biztosító meghatározott ideig fizesse helyette a törlesztést.

Hátránya: havonta fizetni kell érte, akkor is, ha végül nem lesz szükség a biztosító szolgáltatására.

jó magyar mentalitás, velem nem történhet baj!


6. Állami segítség
Azok, akik szeptember 30. után vesztették el állásukat, kérhetik hitelük felfüggesztését legfeljebb két évre.Az állam ezalatt kezességet vállal értük. A szerződésmódosítást a bajba került adósoknak a banknál kell kezdeményezni. Csak húszmillió forintig és csak álláskeresőnek jár, vagyis annak, aki együttműködik a munkaügyi központtal, elfogadja a megfelelő munkahelyre szóló állásajánlatot. Az adósnak is fizetnie kell, legalább havi tízezer forintot.

Hátránya: meghosszabbodik a futamidő és csak devizahitelesek vehetik igénybe.

sajnos nem csak az elveszett állásúak nem tudják fizetni a hitelt.....


Forrás: vg.hu

0 megjegyzés: