Vigyázzunk banki adatainkra!


Veszélyben minden bankszámla!

A hackerek vírusok segítségével ellopják a banki jelszavakat és egyéb kódokat a személyi számítógépekről, majd fillérekért eladják őket kiberbűnözőknek, akik az információ birtokában egész bankszámlákat tudnak "lerántani".

Miközben pénzügyi válság tombol az egész világon, a kiberbűnözés eddig sosem látott mértékben virágzik, hívta fel a figyelmet a Symantec számítástechnikai és biztonsági cég elsőszámú szakembere, Guy Bunker. A Symantec nemrég tette közzé éves jelentését a kiberbűnözésről, amelyben többek közt arról a sokkoló gyakorlatról lehet olvasni, hogy a hackerek a személyi számítógépekről ellopott adatokat az interneten vesztegetik fillérekért kiberbűnözőknek, akik akár egész bankszámlákat tudnak lefosztani. A jelentéshez kétszáz országot vizsgáltak meg a cég szakemberei. A Symantec 2008-ban több mint 1,6 millió vírusellenes szoftvert hozott létre a havonta több mint 245 millió támadási kísérlet ellen világszerte.


Forrás: stop.hu


Nem csak a gépeinket kell védeni a külső támadásoktól, vírusoktól, de arra is figyeljünk, ha emailban kérnek tőlünk banki adatokat.

Emailben soha ne adjunk ki banki adatokat, még ha látszólag a saját bankunk kéri, akkor sem!

A bank sosem kér emailben adatokat ügyfeleitől!

Ha mégis túl meggyőzőnek látszik, akkor legalább vegyük magunknak a fáradságot, telefonáljunk és ha kell fáradjunk be a bankba adatokat egyeztetni, így biztos, hogy nem kerülnek illetéktelen kezekbe fontos banki adataink.


0 megjegyzés: