A nemzetközi pénzügyi helyzet miatt megnövekedett fizetési problémák megoldása, illetve azok időszakos áthidalása érdekében a CIB Lízing kidolgozta az Autómentő névre keresztelt válságkezelő csomagját, mely több lehetőségeket is biztosít a fizetési problémákkal küzdő lízinges ügyfeleknek.

I. Fizetési haladék a rövidtávon rendeződő fizetési problémákra

A maximálisan adható türelmi idő 3 hónap, az eljárás díjmentes és nem jár szerződésmódosítással. Fontos, hogy a nem szerződésszerű teljesítés miatt a CIB Lízing késedelmi kamatot számít fel, továbbá a fizetési haladék a cég KHR adatszolgáltatási kötelezettségét nem befolyásolja. Az érintett ügyfelek a telefonos ügyfélszolgálaton (06-1/485-9800) keresztül, illetve a Váci út 140. szám alatti irodában érdeklődhetnek.

II. Szerződésmódosítással járó ajánlatok az elhúzódó teljesítési nehézségekre

Havi fix díj megállapítása

A fix díjas konstrukció esetén a havidíjak változatlanok, az árfolyamváltozás hatására a futamidő változik. Olyan fix díj megállapítására van lehetőség, amivel a módosítás időpontjában a módosított futamidő 96 hónapnál rövidebb induló futamidő esetén nem haladja meg a 96 hónapot, egyéb esetben pedig a 120 hónapot.

A fix havidíj megállapítása mellett az ügyfeleknek lehetőségük van akár két évig alacsonyabb fix díj meghatározására. Ilyenkor a fizetési könnyítés lejártát követően magasabb összegű fix díjak válnak esedékessé.

Futamidő hosszabbítás

A 96 hónapnál rövidebb futamidejű szerződéssel rendelkező ügyfeleknek lehetősége van a szerződés futamidejét újra 96 hónapra meghosszabbítani, a 120 hónapnál rövidebb, de 96 hónapnál hosszabb futamidejű szerződések esetén ismét kitolható 120 hónapra a futamidő.

Fizetési könnyítés

Egyenletes fizetési ütemezés esetén a havi díjak legfeljebb 35%-kal csökkenthetőek, maximum 24 hónapon keresztül, kivéve a CIB Havi Fix, az Elején a felét és az Elején a harmadát konstrukciójú szerződéseket. Utóbbi módozatok esetén a havi díjak csökkentésére nincs mód.

Kiemelt törlesztőrészlet elosztása

Amennyiben a fizetési ütemezés egy nagyobb összegű díjat tartalmaz, a kiemelt törlesztőrészlet fizetési esedékessége átütemezhető egy későbbi időpontra vagy szétosztható a futamidő hátralévő részére. Az ilyen és a fent részletezett könnyítésekre irányuló kérelmeket a CIB Lízing egyedileg bírálja. Pozitív döntés esetén a konkrét szerződésre vonatkozóan készítik el a módosított ajánlatot



Forrás: penzcentrum.hu

1 megjegyzés:

bbt62009 írta...

"Szégyenlistán" a CIB Bank
A CIB Bank Zrt.-t elmarasztalta a Budapesti Békéltető Testület

A CIB Bank Zrt. egyik ügyfele 2008. november 7.-én internet bankon kezdeményezte a CIB Ingatlan Alapok Alapja befektetési jegyeinek visszaváltását amit a bank nem hajtott végre és az ismert PSZÁF felfüggesztés miatt ez a fogyasztónak kárt okozott. A bank telefonos beszélgetésekben kártalanítást ígért de később ezt változó indokokkal megtagadta.

Az ügy a Budapesti Békéltető Testület elé került, amely BBT/6/2009. számú határozatában kötelezte a bankot az ingatlan jegyek 2008. november 24.-i árfolyamon történő visszaváltására (megtekinthető: http://www.pannon.info).

A bank ezt megtagadta és ezért a CIB Bank Zrt. joggal szerepel azon cégek "szégyenlistáján" amelyek a a Budapesti Békéltető Testület (BBT) honlapján is helyet kaptak. Ezen azon cégek szerepelnek amelyek nem hajtják végre a BBT határozatát és a fogyasztó jogokat semmibe veszik.

További információ a http://www.pannon.info oldalon!